СБУ відкрила провадження щодо незаконних виборів до Держдуми РФ в окупованому Криму

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом незаконних виборів у Держдуму Росії, які відбулися на території тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“Документуються всі причетні до цього псевдоголосування: як із числа офіційних представників РФ, так і серед громадян України, які, порушуючи вітчизняне законодавство, допомагали державі-агресору”, – зазначено в повідомленні.

Провадження відкрито за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

В СБУ також нагадують, що надали Раді національної безпеки й оборони матеріали для запровадження санкцій стосовно організаторів і учасників виборів до російських органів влади на території тимчасово окупованого Криму. Йдеться, зокрема, про 33 кандидатів у депутати Держдуми РФ і 54 членів територіальних виборчих комісій.

Відповідне рішення РНБО ухвалила на своєму засіданні 17 вересня.

Як повідомляла “Новинарня”, голосування на парламентських “виборах” у Росії відбувалося 17-19 вересня 2021 року. Всупереч міжнародним нормам, вибори проводилися також на тимчасово окупованих Кремлем територіях Донбасу та Криму й супроводжувалося там великими маніпуляціями.

ОБСЄ відмовилася направляти своїх спостерігачів на ці, а ПАРЄ надіслала до Москви лише п’ятьох спостерігачів.

Міністерство закордонних справ України засудило проведення голосування на окупованих територіях. Рада національної безпеки й оборони України заявила, що введе санкції проти всіх причетних до проведення цих псевдовиборів.

Читайте також:
150 тисяч онлайн і транспорт на Ростовщину: як Росія залучала “електорат” з ОРДЛО до виборів у Держдуму

Результати так званих “виборів” в РФ: до Держдуми проходять партії з бойовиками “ДНР/ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.