Партія Трюдо лідирує на виборах у Канаді, але він знов очолить уряд меншості

 

Ліберальна партія чинного прем’єр-міністра Джастін Трюдо перемагає на парламентських виборах у Канаді, що відбулися 20 вересня, проте не набирає достатньо голосів для створення уряду більшості.

Про це за результатами підрахунку 95% голосів повідомляє CBC.

За попередніми підсумками голосування, ліберали на чолі з Трюдо отримають 155 місць у парламенті, а їхні головні суперники з Консервативної партії – 122.

Партія “Блок Квебеку” може розраховувати на 33 депутатських мандати, “Нові демократи” – на 22, а канадська партія “Зелених” отримає у парламенті всього 2 місця.

Для абсолютної більшості в парламенті необхідні щонайменше 170 мандатів. Таким чином, ліберали Трюдо знову будуть змушені створювати уряд меншості й сподіватися на підтримку опозиційних партій (такі як ліві “Нові демократи”), щоб ухвалювати закони.

Графіка СВС

Джастін Трюдо обіймає посаду прем’єра Канади з 2015 року, але останні два роки ліберальна партія не мала монобільшості у парламенті й була змушена шукати підтримки опозиційних партій під час голосування за в парламенті.

Тож 15 серпня Трюдо оголосив дострокові вибори в парламент, сподіваючись отримати “мандат довіри” від канадського суспільства щодо боротьби з пандемією коронавірусу.

На тлі четвертої хвилі COVID-19 Трюдо підтримав вимоги про обов’язкову вакцинацію, тоді як його головний конкурент, 48-річний лідер консерваторів Ерін О’Тул, виступив проти. Консерватори вважають, що кращим способом зупинити поширення коронавірусу є поєднання добровільних щеплень і швидкого тестування.

Читайте також:
Канадські консерватори розкритикували уряд Трюдо за недостатню підтримку України

Трюдо підтримує продовження військової допомоги Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна