ООС: п’ять обстрілів за добу, били 120-ті міномети, один воїн поранений

 

Упродовж минулої доби, 20 вересня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано п’ять обстрілів з боку російських окупантів, зокрема один – із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Порівняно з попередньою добою інтенсивність бойових дій на лінії зіткнення зменшилася.

Про це йдеться в ранковому зведенні пресцентру командування ОС.

Поблизу КАТЕРИНІВКИ ворог застосовував заборонену зброю – міномети калібру 120 мм.

В напрямку НОВООЛЕКСАНДРІВКИ противник здійснював прицільні обстріли позицій українських захисників із гранатометів різних систем.

“Намагаючись спровокувати відповідь наших воїнів, російські окупанти вели турбуючий вогонь із гранатометів різних систем в напрямку населених пунктів НОВОМИХАЙЛВКА та НОВОЗВАНІВКА”, – розповіла речниця ОС Лідія Нанівська.

Біля ШИРОКИНОГО найманці відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

“Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав вогнепальне поранення. Йому було надано невідкладну домедичну допомогу та евакуйовано до шпиталю. Стан здоров’я воїна – задовільний”, – сказала речниця.

Вона зазначила, що українські захисники “вели активну оборону та подавляли вогневі засоби противника, застосовуючи дозволене Мінськими домовленостями озброєння. Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними”.

Від початку доби 21 вересня, станом на 7:00, зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ. У районі населеного пункту КАМ’ЯНКА противник застосував заборонені Мінськими домовленостями міномети 120-го калібру. Втрат серед українських захисників немає.

Читайте також:
Народний герой України Володимир Русецький: Комбат віддав наказ зайняти поля – і ми пішли займати поля. Вчотирьох

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.