Місія МВФ розпочала роботу з перегляду програми stand-by в Україні

 

У вівторок, 21 вересня, місія Міжнародного валютного фонду розпочинає свою роботу з перегляду програми stand-by в Україні.

Про це з посиланням на пресслужбу представництва МВФ в Україні повідомляє УНІАН.

“Місія МВФ на чолі з Іванною Владковою Голлар розпочинає сьогодні свою роботу і продовжуватиме обговорення з владою України першого перегляду програми, що підтримується МВФ. Зустрічі місії відбуватимуться в онлайн режимі”, – повідомив постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян.

9 червня 2020 року Рада директорів МВФ ухвалила 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним близько 5 млрд доларів, спрямовану на допомогу в подоланні наслідків пандемії COVID-19.

12 червня Україна отримала перший транш кредиту МВФ у рамках нової програми співпраці в розмірі 2,1 млрд доларів.

На початку 2021 року в Україні працювала місія МВФ для перегляду програми stand-by. Місія завершилася без ухвалення рішення про перегляд програми.

У серпні Україна отримала від МВФ понад 2,7 млрд доларів внаслідок розподілу спеціальних прав запозичень (СПЗ) в рамках допомоги країнам-учасницям фонду у відновленні економіки, що постраждала внаслідок пандемії.

9 вересня голова НБУ Кирило Шевченко повідомив, що за планом другий транш МВФ для України має становити 500 млн спеціальних прав запозичень, що приблизно дорівнює 700 млн дол.

Читайте також:
Україна отримала від МВФ 1,9 млрд доларів СПЗ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна