У Києві поліція затримала п’яного водія-“мажора”, який тікав із Вишгорода й відстрілювався. ФОТО, ВІДЕО

 

У місті Вишгород під Києвом поліція затримала озброєного водія-“мажора”, який кермував автом напідпитку, намагався втекти від правоохоронців та стріляв у їхній бік.

Про інцидент, що вочевидь стався минулого вечора чи вночі, відділ комунікації поліції Київської області повідомив уранці в понеділок, 20 вересня.

Зазначається, що під час патрулювання Вишгорода працівники групи реагування патрульної поліції зупинили автомобіль “Audi”, водій якого хаотично рухався дорогою.

У відповідь чоловік дістав зброю та почав направляти її в бік поліцейських, після чого в’їхав у шлагбаум і спробував втекти. На вимогу поліцейських зупинитися чоловік не реагував та продовжував рух.

Поліцейські переслідували водія, однак порушник неодноразово створював аварійні ситуації та здійснив близько восьми пострілів у бік службового автомобіля поліції.

За сорок хвилин гонитви автомобіль вдалося заблокувати та затримати водія аж у Печерському районі Києва.

Під час освідування було встановлено, що 33-річний чоловік перебуває в стані алкогольного сп’яніння.

Раніше він притягувався до кримінальної відповідальності за ст. 129 (Погроза вбивством) Кримінального кодексу України.

Як з’ясували правоохоронці, правопорушник стріляв із “травмата” – пристрою для відстрілу гумових куль.

З місця події вилучено зброю, дозвільні документи, патрони та гільзи. Автомобіль також вилучено та доставлено на спеціально відведений майданчик тимчасового затримання транспортних засобів.

Поліція затримала зловмисника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Відео:

Відкрито кримінальне провадження за ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає ув’язнення на строк від дев’яти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна