Українські військовослужбовці в Туреччині проходять навчання з управління “Байрактарами”

 

Група військовослужбовців Повітряних сил ЗСУ проходить у Туреччині підготовку з використання безпілотних авіаційних комплексів Bayraktar TB2.

Про це повідомив голова підкомітету з питань оборонної промисловості й технічної модернізації Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат із фракції “Слуга народу” Ігор Копитін.

“Продовжується посилення бойових спроможностей наших Збройних сил. Чергова група – 75 військовослужбовців зі складу ПС ЗСУ – вже проходить підготовку у Турецькій Республіці з використання нової техніки: БпАК Bayraktar TB2″, – написав він у фейсбуці.

За інформацією нардепа, під час навчання українські фахівці пройдуть теоретичну підготовку й отримають практичні навички з питань експлуатації та технічного обслуговування за такими спеціальностями: зовнішній пілот БПЛА, технік-механік БпАК, технік-авіонік БпАК. Вже пройдено курс ознайомлення з системою та компонентами БпАК.

“Завдяки якісній організації приймаючої сторони та відповідальному підходу наших військовослужбовців, два іспити вже успішно складено”, – повідомив Копитін.

За його словами, є перспектива, що в майбутньому ці навчання і тренування проводитимуться вже в Україні, у Василькові.

“Також  відбулися переговори з турецькою стороною щодо будівництва у Василькові навчально-технічного центру для військовослужбовців ЗСУ. Сподіваємось, що в майбутньому такі навчання та тренування проводитимуться вже в Україні. Спільними українсько-турецькими зусиллями нарощуємо наші бойові спроможності”, – зазначив нардеп.

Як писала “Новинарня“, 14 вересня під час зустрічі міністра оборони Андрія Тарана з генеральним директором турецької компанії Baykar Makina Халуком Байрактаром ішлося про можливості розміщення виробництва турецьких безпілотних комплексів на території України.

Нагадаємо, про купівлю ударних безпілотників “Байрактар” Україна почала домовлятися з Туреччиною в листопаді 2018 року.
“Укрспецекспорт” і турецька компанія Baykar Makina підписали угоду про закупівлю їх для української армії в січні 2019 року.
У березні 2019 року пройшли випробування дронів в Україні.
Наприкінці вересня 2019 року в Туреччині відбувся випуск українських військових операторів ударних БПЛА Bayraktar TB2.
15 липня 2021 року перший ударний безпілотний комплекс Bayraktar TB2 отримали Військово-морські сили ЗСУ. 

Читайте також:
Bayraktar пролетів з Миколаєва до Києва і зняв парад військ з відстані 10 км. Картинка – якісна. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна