На Херсонщині затримали експосадовця МВС, якого підозрюють в причетності до вбивств на Майдані

 

У Херсонській області правоохоронці затримали колишнього працівника керівного складу управління громадської безпеки Головного управління МВС України у Києві, який підозрюється у причетності до вбивств мітингувальників у лютому 2014 року на майдані Незалежності і переховувався від слідства.

Про це інформує пресслужба офіс генерального прокурора.

“За процесуального керівництва прокурорів офісу генерального прокурора у Херсонській області уповноваженою особою на підставі ухвали слідчого судді затриманий колишній працівник керівного складу управління громадської безпеки Головного управління МВС України в Києві. Експравоохоронець почав переховуватися від органів слідства та суду після повідомлення йому про підозру на початку вересня поточного року і був оголошений у розшук”, – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, у лютому 2014 року підозрюваний, виконуючи явно злочинний наказ керівництва ГУМВС України в Києві та перевищуючи владу, аби перешкодити масовому руху мітингувальників з майдану Незалежності до Верховної Ради, які хотіли висловити підтримку голосування за повернення до Конституції України 2004 року, що передбачала обмеження повноважень Президента, а також з метою залякування населення та вчинення впливу на прийняття рішень об’єднаннями громадян організував терористичний акт та вбивство мітингувальників.

“Внаслідок таких дій підозрюваного заподіяно тяжкі наслідки, зокрема у вигляді вбивства 3 осіб, спричинення тяжких тілесних ушкоджень 14 особам та тілесних ушкоджень середньої тяжкості 59 особам”, – заявили в ОГП.

Експравоохоронцю інкримінували організацію на виконання явно злочинного наказу терористичного акту, незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, умисних вбивств та закінчених замахів на вбивства, заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень, а також перевищення влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 4, ст. 41, ч. 3 ст. 258; ч. 4 ст. 41, ст. 340; ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 27, п.п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 5,12 ч. 2 ст. 115; ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст.121; ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Читайте також:
Справи Майдану: обвинувальний акт щодо офіцера “Омеги” Косенка скерували до суду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна