У Греції почали розслідування щодо священника, який закликав не вакцинуватися

 

Прокуратура грецького міста Салоніки почала розслідування щодо священника, який нібито радив вірянам не робити щеплення проти COVID-19.

Про це в п’ятницю, 17 вересня, інформує сайт Ekathimerini.

Розслідування розпочалося після того, як місцевий новинний сайт повідомив про священника.

За свідченням місцевих парафіян та мешканців, священник відмовляється дотримуватися необхідних медичних заходів, таких як носіння маски та дотримання дистанції, і ділить вірян на тих, хто щеплений, і тих, хто ні.

Прокуратура перевірить, чи є його дії підбурюванням до непокори.

Греція ввела обов’язкове щотижневе тестування для всіх невакцинованих працівників у спробі підвищити свій рівень вакцинації, який відстає від середнього показника по ЄС, пише “Європейська правда”.

Співробітникам державного і приватного секторів доведеться платити за щотижневі тести або ж мати при собі свідоцтво про вакцинацію, щоб отримати доступ до свого місця роботи.

Раніше Європейський суд з прав людини відхилив клопотання грецьких медичних працівників щодо застосування тимчасових заходів проти їх обов’язкової вакцинації від COVID-19.

У Греції регулярно відбуваються протести противників вакцинації від коронавірусу.

Читайте також:
Кіпр розширив перелік вакцин для в’їзду туристів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна