Представники ВМС України взяли участь у Міжнародному Морському Симпозіумі у США

 

Українська делегація на чолі з командувачем Військово-Морських сил ЗС України контр-адміралом Олексієм Неїжпапою взяла участь у 24-му Міжнародному Морському Симпозіумі International Seapower Symposium, що проходить в Коледжі ВМС США в Ньюпорті (штат Род Айленд).

Як передає АрміяInform, захід триває з 14 по 17 вересня 2021 року за участю близько 180 представників зі 103 країн світу.

Українська делегація долучилася до обговорення актуальних питань з міжнародної морської безпеки, серед яких обговорення викликів у військово-морській сфері та питань регіональної безпеки, спільна робота зі збереження порядку на правових засадах, миру і стабільності спільних морських цінностей, розгляд можливостей для посилення міжнародного співробітництва в галузі морської безпеки, наслідки поширення COVID-19, інформаційна складова, тощо.

Доцільність та важливість проведення заходу визначаються необхідністю підтримання та розвитку військового співробітництва з військово-морськими силами держав-членів НАТО та партнерів, зокрема в контексті реалізації спільних завдань, спрямованих на протистояння сучасним викликам.

Фото: АрміяInform

Варто зазначити, що під час заходу командувач ВМС ЗС України провів низьку важливих зустрічей з Міністром ВМС США Карлосом Дель Торро, командувачем ВМС США адміралом Майклом Гілдеєм, командувачами 3-го, 4-го, 6-го флотів США.

Американські  високопосадовці висловили слова підтримки Україні в її боротьбі за незалежність та територіальну цілісність проти російської агресії.

Водночас під час розмови з комендантом Берегової охорони США адміралом Карлом Шульцом керівник національного флоту відмітив значні досягнення у розвитку відносин між Береговою охороною США та ВМС ЗС України і подякував за допомогу у відновленні спроможностей ВМС ЗС України шляхом передачі патрульних катерів типу “Айленд” та підготовці українських екіпажів.

Також контр-адмірал Неїжпапа зустрівся з командувачами ВМС Великої Британії, Японії, країн Чорного та Балтійського морів.

Крім того, українська делегація ознайомилася з навчально-матеріальною базою та організацією навчання офіцерів у Коледжі ВМС США, у якому проходять підготовку і офіцери національного флоту.

Читайте також:
Неїжпапа пояснив, навіщо Україні корвет класу ADA

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна