Польща відповіла Росії на пропагандистський ролик до річниці вторгнення в 1939 році

 

У міністерстві закордонних справ Республіки Польща відреагували на ролик, поширений МЗС Російської Федерації до річниці вторгнення радянських військ у Польщу в 1939 році, в якому Росія по-своєму трактує історичні події.

Про це інформує “Європейська правда”.

“17 вересня 1939 року Червона армія почала визвольний похід на території Польщі. Радянські війська вийшли на лінію Керзона, не дозволивши вермахту підійти до Мінська. Народи заходу Білорусі та заходу України радо вітали радянських військових”, – мовлять росіяни в описі до відео.

У самому ролику розповідається, що “спроби вчених та ЗМІ країн Заходу подати цю операцію як акт агресії СРСР розбиваються об реальні факти” та переконують, що рішення прийняли, щоби не дати військам нацистської Німеччини вийти до Мінська, водночас подаючи його як “звільнення територій, окупованих Польщею у 1920-1921 роках”.

Також російські пропагандисти пишуть, що Радянський Союз пропонував Польщі договір про взаємну допомогу для протидії агресії Німеччини, але на цю пропозицію не пристали, та що Варшава “демонструвала підтримку агресивної політики нацистів, яка відповідала її експансіоністським планам”. У ролику також заявляють, що на 17 вересня Польща “фактично припинила існувати як держава, тому що військово-політична верхівка втекла до Румунії”.

“Не було жодного”визвольного походу” – це була агресія, здійснена у змові з нацистською Німеччиною. Польська держава не припинила існування 17 вересня 1939 року. А мешканці окупованих територій невдовзі стали жертвами злочинів радянської держави”, – наголосив речник МЗС Польщі Лукаш Ясина.

Читайте також:
Росія не є нормальною країною, це агресор, – Дуда

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна