НАЗК перевіряє декларації Разумкова, Стефанчука й Шуфрича

 

Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало перевірку 96 декларацій публічних службовців, зокрема 65 народних депутатів.

Про це в п’ятницю, 17 вересня, інформує пресслужба НАЗК.

Усього з початку 2021 року НАЗК узяло в перевірку вже 1 183 декларації публічних посадовців.

За посадою (порядком черговості) НАЗК зараз перевіряє декларації 63 народних депутатів. Серед них – Нестор Шуфрич (“Опозиційна платформа – За життя”), Федір Веніславський, Данило Гетманцев, Руслан Стефанчук, (усі – “Слуга народу”), Дмитро Разумков.

За результатами проведеного моніторингу способу життя НАЗК розпочало перевірку декларацій, поданих чотирма особами. Зокрема народного депутата Тараса Батенка (“За майбутнє”).

За результатами аналізу ризиків у деклараціях цифровими інструментами фахівці НАЗК розпочали перевірку стосовно 16 людей.

На підставі повідомлень про можливе недостовірне декларування від громадян, журналістів та правоохоронців НАЗК узяло в перевірку декларації 12 осіб.

Крім того, у зв’язку з нововиявленими обставинами НАЗК розпочало повторну перевірку декларації, поданої народним депутатом Олександром Куницьким (“Слуга народу”).

На проведення повної перевірки декларацій передбачено до 120 календарних днів. За наявності підстав перевірку може бути продовжено, але не більш ніж на 60 календарних днів.

Нагадаємо, 9 вересня НАЗК повідомило, що виявило ознаки кримінального правопорушення (ст. 366-2 Кримінального кодексу України) у ще чотирьох деклараціях посадовців, зокрема судді Конституційного суду України Олександра Касмініна і народного депутата Олександра Куницького.

Читайте також:
Мати депутата-“слуги” за час його роботи в Раді купила дві квартири, будинок і “теслу”, – ЗМІ

Глава БЕБ Мельник придбав квартиру в елітному районі Одеси вдвічі дешевше за ринкову ціну, – “Схеми”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна