США, Британія та Австралія створили партнерство в сфері безпеки

 

Сполучені Штати Америки, Велика Британія і Австралія створюють альянс Aukus.

Про це інформує  The Guardian.

Альянс представили президент Джо Байден і прем’єр-міністри Борис Джонсон і Скотт Моррісон на спільному онлайн-брифінгу.

Джонсон зазначив, що країни були “природними союзниками”, і додав, що альянс створить “нове партнерство в сфері оборони”.

Країни будуть працювати наступних 18 місяців над планом проєкту, який зробить Австралію сьомою державою в світі, яка матиме підводні човни з ядерними реакторами.

Атомна енергетика дозволить австралійським човнам залишатися в морі до п’яти місяців і працювати тихіше, ніж наявні дизельні судна класу Collins, що дозволить їм краще ухилятися від виявлення противником.

Австралія наполягає на тому, що у неї немає планів створювати ядерну зброю і що вона буде дотримуватися Договору про нерозповсюдження.

Партнерство включатиме узгодження регіональної політики і дій, а також велику інтеграцію збройних сил і оборонної промисловості. Також вона включатиме співпрацю щодо кібервійни і штучного інтелекту.

Формування Aukus створено під час зростання напруженості в Південно-Китайському морі і на Тайвані.

Читайте також:
Україна та Британія починають практичну реалізацію “морської угоди”, – МОУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна