Очільник МЗС Росії Лавров живе коштом олігарха Дерипаски і всюди возить коханку з її ріднею, – розслідування

 

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров живе коштом олігарха Олега Дерипаски і вже майже 20 років має коханку, яка впливає на справи МЗС РФ.

Про це повідомляють “Важные Истории” та сайт російського опозиціонера Олексія Навального.

Як стверджується в розслідуванні, коханку Лаврова в МЗС Росії сприймають як його єдину дружину, і вона має великий вплив у зовнішньополітичному відомстві. Зокрема, через неї вже звільнили кількох чиновників.

Коханка Лаврова Світлана Полякова, як стверджують джерела, має великий вплив в МЗС РФ, і через неї навіть звільнили кількох чиновників. При цьому жінка займається акторством і працює в кіноіндустрії.

У Полякової – великий автопарк і багато нерухомості, а її дочка Поліна придбала в Лондоні елітну нерухомість вартістю 4,4 млн фунтів, коли їй був 21 рік.

Журналісти також повідомили, що Полякова та її дочка, а також імовірна теща Лаврова часто супроводжують його під час міжнародних офіційних візитів за кордон.

У жінок немає посад в МЗС РФ, проте вони подорожують з російською делегацією коштом держави і вказують метою своїх візитів дипломатичні зустрічі.

Крім того, таємна сім’я Лаврова постійно відпочиває на віллах і яхтах Олега Дерипаски за кордоном і в Росії.

Розслідувачі вважають, що Лавров лобіює інтереси Дерипаски у владі. Зокрема, він допомагав олігарху отримати американську візу.

Також він вирішував бізнес-питання Дерипаски у Гвінеї, де в олігарха є виробництво, а на Ямайці домігся інвестицій глинозему для Дерипасчиної компанії “Русал”.

Санкції Заходу проти компаній Дерипаски Лавров називає “русофобією, схожою на геноцид”.

Читайте також:
Лавров назвав “нападки” на Сталіна “атакою на минуле Росії”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна