Французькі сили ліквідували лідера ІДІЛ у Великій Сахарі, – Макрон

 

Збройні сили Франції вбили ісламського бойовика Аднана Абу Валіда аль-Сахраві, лідера “Ісламської держави” у Великій Сахарі.

Про це в четвер, 16 вересня, повідомив президент Франції Еммануель Макрон у твіттері.

“Аднан Абу Валід аль-Сахраві, лідер терористичного угрупування “Ісламська держава” у Великій Сахарі, був нейтралізований французькими військами. Це ще один великий успіх в нашій боротьбі з терористичними групами в Сахелі”.

Група аль-Сахраві напала на американських солдатів під час смертельної атаки в 2017 році. У серпні 2020 року аль-Сахраві особисто наказав вбити шістьох французьких благодійників і їх водія з Нігерії, пише Reuters.

У липні Макрон заявив, що Франція скоро почне переформувати свої сили в Сахелі, де вона перебувала в авангарді боротьби з ісламістськими бойовиками, і в кінцевому підсумку скоротить свою військову присутність вдвічі.

Читайте також:
СБУ та Інтерпол затримали на Одещині учасника ІДІЛ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна