Євросоюз готує спільну декларацію з НАТО та власний оборонний саміт

 

Європейський Союз працює з НАТО над новою спільною декларацією, яку представлять до кінця року, та готує проведення власного оборонного саміту.

Про це заявила під час свого щорічного звернення State of the Union очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє “Європейська правда” в середу, 15 вересня.

“Нам необхідно інвестувати в наше спільне партнерство і використовувати унікальні можливості кожної зі сторін. Тому ми працюємо з Генеральним секретарем Єнсом Столтенбергом над новою спільною декларацією ЄС і НАТО, яка буде представлена до кінця року”, – сказала фон дер Ляєн, не уточнивши додаткових деталей.

Вона додала, що ЄС повинен робити більше для власної оборони і докласти зусиль, аби стати лідером у сфері кібербезпеки.

Фон дер Ляєн також повідомила, що разом із президентом Франції Еммануелем Макроном скличе оборонний саміт ЄС у першій половині 2022 року, коли Франція головуватиме у Раді Євросоюзу.

“Нам потрібно вирішити, як ми можемо використовувати всі можливості, які вже закладені в договорі про ЄС. Ось чому під головуванням Франції ми з президентом Макроном скличемо саміт з європейської оборони. Пора Європі вийти на новий рівень”, – сказала президентка Єврокомісії.

Читайте також:
Без України НАТО буде втрачати, а Євросоюз – послаблюватись, – Зеленський на форумі YES

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна