Військові Канади передали Нацгвардії навчальних матеріалів на ₴4,5 млн

 

Офіцери очолювані командиркою Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні підполковницею Мелані Лейк передали Міжнародному центру підготовки підрозділів Нацгвардії медобладнання для навчання вартістю близько 4,5 млн гривень.

Про це інформує пресслужба НГУ у вівторок, 14 вересня.

Навчальні матеріали, які покращать підготовку на курсах бойових медиків, допомоги пораненим у бойових умовах, курсах колективної підготовки підрозділів. Серед обладнання є реалістичні манекени, муляжі різноманітних поранень, носилки та інші матеріали, які зроблять підготовку більш реалістичною.

“Медичні курси надають простір для відпрацювання максимально реалістичних сценаріїв бою та повне відпрацювання вмінь та навичок. Впевнена, що ті знання, яких гвардійці набули на курсах з медицини, сильно покращать рівень збереження життя у районі проведення операції Об’єднаних cил”, – зазначила командирка операції Unifier.

У рамках операції Unifie в Україні перебуває близько 200 канадських військових. Вони є на різних локаціях у Центрі та Заході Україні, а штаб-квартира й більшість особового складу перебувають у Яворові (Львівська область).

Читайте також:
“Вони стали для нас ангелами”: українські військові врятували афганських перекладачів, яким не змогли допомогти Канада і США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.