Україна в ОБСЄ: з початку місяця загинули 4 бійці ЗСУ, поранені – 36

 

Від початку вересня російські окупаційні війська вчинили 85 збройних провокацій на сході України, внаслідок чого загинули 4 українських військовослужбовців, ще 36 зазнали поранень.

Як передає “Укрінформ“, про це поінформувала місія України при ОБСЄ під час засідання Форуму безпекового співробітництва в середу, 15 вересня.

Також зазначалося, що загалом з початку дії режиму припинення вогню від 27 липня 2020 року внаслідок обстрілів з боку збройних формувань РФ загинули 58 українських військовослужбовців, ще понад 220 бійців отримали поранення.

“З 27 липня минулого року до 12 вересня цього року позиції Збройних сил України були обстріляні 2 315 разів, у тому числі понад 585 разів із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння – танків, артилерійських систем калібрів 152 мм та 122 мм, мінометів калібрів 120 мм та 82 мм”, – ідеться в доповіді.

Крім того, українська місія повідомила, що російські війська систематично здійснюють заходи з мінування українських позицій як дистанційно (понад 55 разів), так і з допомогою диверсійних груп. Зокрема, Росія продовжує використовувати міни типів ПОМ-2, МОН-50, ПФМ-1 та ПМН, які заборонені міжнародним правом.

Також було вказано на те, що російські окупаційні війська здійснюють порушення інших положень Мінських домовленостей, включаючи використання безпілотних літальних апаратів – понад 145 разів.

Облаштування нових позицій та зміцнення існуючих зафіксовано за бойовиками 29 разів, обстріли цивільних об’єктів – понад 40 разів.

Читайте також:
На Луганщині від кульового поранення загинув командир механізованого відділення Дем’ян Данилів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна