У Дніпрі вибухнув автомобіль, загинули речниця ДСНС і АТОвець. ВІДЕО

доповнено

Вранці в середу, 15 вересня, у Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького вибухнув автомобіль. Внаслідок інциденту загинули двоє людей.

Про це інформує відділ комунікації поліції Дніпропетровської області.

“Повідомлення про подію надійшло сьогодні, 15 вересня, близько 9:00. Вибух стався в автомобілі Nissan Primera на просп. Богдана Хмельницького у Дніпрі”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією правоохоронців, наразі на місці події працює слідчо-оперативна група, вибухотехніки, експерти криміналістичної лабораторії.

Поліція встановлює всі обставини події, про причини вибуху наразі не повідомляють.

Справу попередньо кваліфікували як теракт (ст. 258 Кримінального кодексу України).

Речниця обласної поліції Ганна Старчевська у коментарі “Суспільному” повідомила, що тіла загиблих попередньо ідентифікували за документами, знайденим на місці події.

“На місті подій поліцейські встановили, що вибух стався в машині або поряд із авто, в якому перебували двоє осіб. Це чоловік та жінка. Вже знайдені їхні документи, тобто попередньо особи встановлені, однак треба провести відповідні експертизи, можливо також генетичні. Зараз вже є попередня правова кваліфікація, це терористичний акт”, – сказала Старчевська.

Водночас на фейсбук-сторінці управління ДСНС в області повідомили, що серед загиблих була речниця їхнього відомства – Дар’я Гречищева.

Гречіщева також була волонтеркою Червоного Хреста.

Як повідомило агентству “Інтерфакс-Україна” джерело в правоохоронних органах, унаслідок вибуху авто загинув також АТОвець Олексій Кавлак.

Олексій Кавлак із позивним “Змій” – член ради ГО “Український легіон”, інструктор з домедичної допомоги, засновник проєкту “Aid Brothers”, інструктор 44-го навчального центру, учасник та співорганізатор проєкту “Нащадки вільних”.
Він навчав військових, поліцію, цивільних, останній рік активно втілював спільні проєкти з домедичної допомоги з ДСНС в місті Дніпро.

Читайте також:
У Дніпрі в будинку пролунав вибух. Припускають політику. ДОПОВНЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна