ЦВК зареєструвала ще п’ять кандидатів на довибори в Раду

 

Центральна виборча комісія зареєструвала п’ять кандидатів у народні депутати на проміжних виборах до Верховної Ради в одномандатних виборчих округах №184 (Херсонська область) та №197 (Черкаська область).

Як передає “Укрінформ”, відповідне рішення ухвалили у вівторок, 14 вересня, на засіданні ЦВК.

До комісії надійшли заяви разом з іншими необхідними документами політичних партій “Партія Ігоря Колихаєва “Нам тут жити”, “Команда Семчишина”, “Команда Андрія Балоги”, “Молодий Харків” і ВО “Свобода” щодо реєстрації висунутих ними осіб кандидатами у народні депутати на проміжних виборах до парламенту в ОВО №184 на Херсонщині та №197 на Черкащині.

ЦВК розглянула вказані документи й ухвалила рішення зареєструвати кандидатами в народні депутати на проміжних виборах в ОВО №184 від ВО “Свобода” Олега Баркаренка, “Партії Ігоря Колихаєва “Нам тут жити” – Геннадія Лагуту, “Команди Семчишина” – Сергія Матвійчука.

Кандидатами в народні депутати на виборах в ОВО №197 зареєстровано від партій “Молодий Харків” Олену Козачук та “Команди Андрія Балоги” – В’ячеслава Резнікова.

Нагадаємо, раніше у 197-му окрузі кандидатами у народні депутати було зареєстровано висуванця ВО “Свобода”Андрія Іллєнка, Української галицької партії – Богдана Панкевича, “Влади народу” – Антона Подчапка, “Слуга народу” – Віталія Войцехівського, “Народовладдя” – Сергія Василенка та “Нові обличчя” – Наталію Степушенко.

В ОВО №184 кандидатами у народні депутати вже зареєстровано від партій “Національна платформа” Катерину Одарченко, “Нові обличчя” – Андрія Помазана та “Народовладдя” – Ігоря Токовенка.

Як відомо, Центральна виборча комісія призначила на неділю, 31 жовтня, 2021 року проміжні вибори народних депутатів в двох одномандатних виборчих округах.

Рішення прийнято у зв’язку з тим, що раніше обрані в округах народні депутати були достроково позбавлені мандатів, оскільки народного депутата Ігоря Колихаєва (184-й округ) обрано Херсонським міським головою на місцевих виборах 2020 року, а народного депутата Олександра Скічка (197-й округ) призначено головою Черкаської ОДА.

1 вересня в цих округах розпочався виборчий процес проміжних виборів народних депутатів.

Читайте також:
“Європейська солідарність” висунула в нардепи ексв’язня Кремля Романа Сущенка

ЦВК не зареєструвала агента ФСБ Едуарда Коваленка кандидатом у нардепи на Херсонщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна