США забрали із Саудівської Аравії свою систему ПРО та батареї Patriot

 

Військові США забрали свою систему протиракетної оборони та батареї Patriot із Саудівської Аравії.

Про це 11 вересня написало видання AP.

Таке рішення ухвалили незважаючи на те, що королівство продовжує зазнавати повітряних атак з боку єменських бойовиків-хуситів.

У той час як десятки тисяч американських військових залишаються на Аравійському півострові, в якості противаги збройним силам Ірану, арабські країни Перської затоки стурбовані планами США на майбутнє, оскільки американські військові протистоять зростаючій загрозі в Азії, яка потребує залучення засобів протиракетної оборони, зазначається в матеріалі.

Передислокація системи ППО Patriot з авіабази принца Султана біля Ер-Ріяда сталася, коли Арабські союзники Америки у Перській затоці спостерігали за виведенням американських військових з Афганістану.

Напруженість залишається високою, оскільки мирні перемовини у Відні, схоже, зайшли у глухий кут через провал ядерної угоди Ірану зі світовими державами, що підвищує небезпеку майбутніх конфронтацій в регіоні.

Нагадаємо, що збройний конфлікт у Ємені триває з 2014 року. Повстанці-хусити з шиїтського руху “Ансар Аллах”, що захопили столицю Сану та значну частину північних районів країни, протистоять урядовим військам, які отримують підтримку від Саудівської Аравії та Об’єднаних Арабських Еміратів.
У грудні 2018 року у Швеції було підписано мирну угоду між хуситами та єменським урядом.

Читайте також:
Єрмак закликав США розмістити ракетні комплекси Patriot на території України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна