СБУ викрила корупційну схему на Укрзалізниці, що могла призвести до аварій поїздів

 

Правоохоронці викрила масштабну корупційну схему в “Укрзалізниці” – постачання неякісних запчастин для залізничних колій на понад 25 мільйонів гривень могло спричинити аварії.

Про це у вівторок, 14 вересня, інформує пресцентр СБУ.

Придбані комплектуючі не відповідали вимогам державних стандартів. Це могло призвести до аварій потягів, зокрема пасажирських.

Організували корупційну схему представники регіональної філії “Південно-західна залізниця”. Для цього залучили київську комерційну структуру.

Працівники приватної компанії впродовж 2020-2021 років постачали “Укрзалізниці” партії гумових прокладок для рейкових колій. Однак робили це в обхід встановленої процедури і без належного контролю якості товару, що дозволило їм порушити технологію виробництва запчастин – замінили складні хімічні компоненти на дешевші матеріали. Однак ці деталі продавали за цінами високоякісної продукції.

Під час слідчих дій у приміщеннях регіональної філії “Укрзалізниці” та приватної компанії правоохоронці виявили фінансові документи із доказами протиправної діяльності, а також, ймовірно, підроблені документи контролю якості та використання придбаних запчастин.

Кримінальне провадження відкрили за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Наразі на вилучену продукцію наклали арешт.

Читайте також:
Посадовців Укрзалізниці викрили на спробі привласнення ₴3 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна