Кулеба: Україна має перетворюватися на гнучку військову державу, як Ізраїль

 

Україні треба навчитися перетворюватися на гнучку військову державу за типом Ізраїлю. Обіцянкам про підтримку з боку західних країн Київ вже не вірить.

Таку точку зору висловив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю для The Independent, яке опубліковане 14 вересня.

“Ця країна (Україна, – ред.) витягла ряд гірких уроків, які говорять, що обіцянки Заходу, швидше за все, не будуть виконані. Ми не віримо обіцянкам”, – зазначив він.

Міністр уточнив, що Україна прийшла до розуміння, що може покладатися тільки на себе. За його словами, в короткостроковій і середньостроковій перспективі це означає, що треба навчитися перетворюватися на гнучку військову державу за типом Ізраїлю.

“Обставини не залишають вибору. Армія, дипломатія і український народ – ось що нам потрібно, щоб вижити”, – зазначив Кулеба.

Читайте також:
Зеленський в інтерв’ю CNN пояснив, чому Україну не можна порівнювати з Афганістаном

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна