Активна фаза навчань “Захід-2021”: росіяни за допомогою авіації знищили “табір бойовиків” під Брестом

 

У ході активної фази стратегічних навчань “Захід-2021” військові армії Російської Федерації відпрацювали знищення “табору бойовиків” під Брестом.

Про це у вівторок, 14 вересня, повідомила пресслужба міністерства оборони РФ.

Зазначається, що в ході маневрів армійці блокували район з населеним пунктом, який буцімто захопили незаконні збройні формування, котрі “відмовилися скласти зброю і чинили збройний опір”.

“Мотострільці здійснили блокування і зачистку захопленого НЗФ населеного пункту у взаємодії з вертольотами Мі-24 армійської авіації та літаками Су-25 штурмової авіації, які завдали вогневе ураження і перешкодили основним силам умовного противника закріпиться в укріпленому населеному пункті”, – йдеться в повідомленні.

Перед цим особовий склад батальйону, вийшовши противнику у фланг форсував з ходу водну перешкоду і блокував підрозділам умовного противника шляхи відходу.

“За підтримки озброєння бойових машин піхоти БМД-2, вогню вогнеметного підрозділу (РПО-А “Джміль”) і гранатометного взводу мотострільці знищили і очистили від НЗФ населений пункт”, – резюмували в МО РФ.

Читайте також:
Основна стадія маневрів “Захід-2021”: військові РФ і Білорусі тренуються оточувати й розбивати противника з нашого напрямку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна