У будинку під Києвом під час п’яної бійки “упав і помер” суддя Печерського райсуду Віталій Писанець

 

Під Києвом знайшли мертвим суддю Печерського райсуду столиці Віталія Писанця.

Про це в неділю, 12 вересня, повідомляє інформагенція УНІАН із посиланням на речницю поліції Київщини Ірину Прянишникову.

Вона підтвердила, що Писанець дійсно загинув, а причину смерті встановлюватиме експертиза.

Пресслужба обласної поліції інформує, що “одного зі столичних суддів” знайдений мертвим в селі Погреби Броварського району 11 вересня.

На місці події працювали працівники Державного бюро розслідувань, які й будуть проводити розслідування цього кримінального провадження.

Пресслужба поліції Київщини публікує фото, зроблене біля двору, де сталася подія:

За даними сайту “Обозреватель“, Віталій Писанець під час гостювання в будинку у знайомого після сварки нібито перечепився через вазу, впав на підлогу й помер, на його тілі не знайшли сліди насильства.

Правоохоронці повідомили виданню, що суддя знайдений мертвим у вітальні – тіло лежало на животі, а на футболці, на обличчі, зокрема, в ділянці носа, були помітні плями бурого кольору (можливо, кров).

“У суботу… в селі Погреби… чоловік відпочивав у будинку знайомого, де за розпиванням спиртного трапився конфлікт”, – дізналися журналісти.

Будинок знаходиться на вулиці Центральна, 6. Правоохоронці дізналися про смерть судді близько 23-ї години.

Будинок, у якому знайшли мертвим Писанця, є власністю військового пенсіонера у відставці, адвоката Петра Онопенка (він син колишнього міністра юстиції, голови Верховного Суду і нардепа Василя Онопенка).

За словами джерела, також із чоловіками відпочивав слідчий Солом’янського управління Головного управління Нацполіції в Києві Євген Хоменко.

“…Чоловіки розпивали спиртні напої, згодом між ним (Хоменком) і суддею виник раптовий конфлікт, під час якого останній (Писанець) завдав тілесних ушкоджень Хоменку…. Нібито після цього Писанець перечепився через вазу і впав на підлогу. Товариші надавали йому допомогу, але врятувати не змогли. Зрозумівши, що той помер, вони викликали швидку допомогу”, – йдеться в тексті.

За даними сайту “Чесно”, з 1998-го по 2011 рік Віталій Анатолійович Писанець був суддею Свердловського міського суду Луганської області (із 2003 року обраний на посаду судді безстроково). У 2011 році його призначили головою цього суду.
22 липня 2012 року невідомі побили Писанця. Він потрапив до лікарні з переломом черепа й сильним крововиливом. Причиною нараду називали “професійну діяльність”.
У 2015 році Писанця указом президента перевели до Печерського райсуду Києва.
Писанець головував у багатьох резонансних процесах, зокрема нещодавно продовжував арешти підозрюваних у справі Шеремета, приймав рішення у справі Віктора Медведчука, арештовував підозрюваного в нападі на Сивохо “азовця” Волков, у 2019 році скасовував арешт майна ексглави МВС Захарченка, раніше знімав арешт із $15 млн у банку Януковича-молодшого тощо.

Читайте також:
Поліція розслідує смерть бізнесмена в домі ексглави МЗС Кожари як умисне вбивство

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.