В Україні за тиждень заблокували понад 43 тис. кібератак, – Держспецзв’язок

 

Упродовж першого тижня вересня фахівці Держслужби спеціального зв’язку та захисту інформації заблокували понад 43 тисячі атак на державні інформаційні ресурси.

Про це інформує пресслужба Держспецзв’язку.

“Системою захищеного доступу державних органів до мережі інтернет заблоковано 43 164 атаки різних видів, що на 3% менше ніж попереднього тижня. Переважна більшість – мережеві атаки прикладного рівня (98%). Зафіксовано та заблоковано три DDoS-атаки”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що система виявлення вразливостей і реагування на кіберінциденти та кібератаки зафіксувала 395 720 підозрілих подій (на 23% більше, ніж попереднього тижня).

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA у цей період зареєструвала та опрацювала 2 175 кіберінцидентів. Переважна більшість опрацьованих інцидентів (99%) належить доменній зоні UACOM. Основна їх кількість стосується розповсюдження шкідливого програмного забезпечення.

“У разі будь-яких кіберінцидентів, кібератак або підозрілих дій щодо інформаційно-телекомунікаційних систем просимо інформувати урядову команду реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA”, – закликають у Держспецзв’язку.

Читайте також:
Поліція завершила досудове розслідування щодо організатора кібермережі Avalanche

СБУ в Луцьку ліквідувала ботоферму за шістьма підпільними адресами, яка пропагувала ідеї “малоросії” і “новоросії”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна