У МОУ пояснили, коли військові ЗСУ отримають одноразові обов’язкові виплати

 

Одноразові обов’язкові виплати військовослужбовцям Збройних сил України будуть здійснені після збільшення у держбюджеті видатків Міноборони.

Із такою заявою виступила пресслужба оборонного відомства у п’ятницю, 10 вересня.

Зазначається, що щомісячне грошове забезпечення військовослужбовцям Збройних сил України протягом 2021 року виплачується “у повному обсязі у всіх військових частинах”.

“Станом на сьогодні у військах проходить виплата щомісячного грошового забезпечення за серпень 2021 року. Нагадаємо, виплата цього виду грошового забезпечення військовослужбовцям здійснюється за минулий місяць до 20-го числа поточного”, – заявили у МО.

Разом з тим, ідеться в повідомленні, прийнятий державний бюджет на 2021 рік “не врахував додаткову потребу оборонного відомства у 5,7 млрд. грн”.

“Ці кошти були необхідні для проведення у повному обсязі одноразових обов’язкових видів виплат, виплати додаткової винагороди, запровадженої 29 липня 2020 року Постановою Кабінету Міністрів України № 741, інших додаткових виплат військовослужбовцям ЗСУ, передбачених законодавством. Попри це, завдяки конструктивній спільній роботі оборонного відомства з Міністерством фінансів вдавалося наближати фінансовий ресурс для здійснення найбільш важливих додаткових виплат”, – зазначили в МОУ.

“Наразі у Міністерстві оборони вітають конструктивну ініціативу народних депутатів щодо перегляду бюджету для Міноборони, що дасть можливість якнайшвидше профінансувати всі передбачені законодавством види виплат військовослужбовцям у повному обсязі. Слід зауважити, що під час роботи над бюджетом 2021-го Міноборони неодноразово виходило з обґрунтуванням необхідності збільшення фінансування потреб Збройних сил”, – додали в оборонному відомстві.

Раніше журналіст Юрій Бутусов заявив, що, за його інформацією, станом на 10 серпня заборгованість Міноборони з обов’язкових виплат військовослужбовцям значно зросла й сягала 1,5 мільярда гривень. При цьому влітку “були повністю зупинені виплати на оздоровлення”, а на фронті по всіх частинах фіксуються масові затримки “бойових” виплат.

Читайте також:
Бюджету ЗСУ достатньо, щоб не мати заборгованостей перед військовими, – Шмигаль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна