Ще 47 громадян отримають компенсацію за зруйноване житло на Донеччині

 

Грошову компенсацію за зруйноване окупантами житло в Донецькій області отримають 47 постраждалих громадян України.

Таке рішення ухвалила комісія з розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації громадянам, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації в Донецькій області.

Про це інформує пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зазначається, що 30 зруйнованих об’єктів розташовані в місті Мар’їнка, чотири – в Широкиному, три – в Слов’янську, по два – в Авдіївці та Пісках, та по одному – в селах Первомайське, Водяне та в селищі Шуми.

Тож 47 постраждалих отримають компенсацію на загальну суму 12 мільйонів 450 тисяч гривень, що становить понад 264 тисяч гривень на один зруйнований об’єкт. Щодо однієї заяви термін для прийняття рішення продовжено.

Мінреінтеграції спільно з Донецькою обласною державною адміністрацією (обласною ВЦА), органами місцевого самоврядування та військово-цивільними адміністраціями населених пунктів продовжує роботу з надання грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації.

Із початку 2021 року комісії в Донецькій та Луганській областях ухвалили рішення про надання компенсації 263 постраждалим, які є власниками 253 об’єктів житлового фонду, на загальну суму 67 мільйонів 996 тисяч 344 гривні.

Цьогоріч Мінреінтеграції збільшить фінансування програми компенсації за зруйноване внаслідок збройної агресії РФ житло. Так, очікується, що у 2021 році компенсацію отримають понад 300 родин.

Читайте також:
Понад 140 переселенців отримають житло за рахунок субвенцій із держбюджету

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна