Парамедик Ілля Лисенко “Хоттабич” оголосив про замороження проєктів допомоги армії

 

Волонтер і парамедик, колишній військовий ЗСУ Ілля Лисенко (“Хоттабич”) оголосив про замороження проєктів допомоги армії, які він створив на початку російсько-української війни у 2014 році.

Про це він написав у фейсбуці в п’ятницю, 10 вересня.

“Я закінчую свою діяльність і закриваю/заморожую діяльність двох громадських організацій, які я створив на початку війни на Донбасі. Я був єдиним офіційним, юридичним членом і керівником ГО “АСАП Рескю” і ГО “АСАП Хоттабич”, – розповів Лисенко, який спеціалізував на медичній евакуації та домедичній допомозі на фронті.

За його словами, “час призупинити діяльність настав давно”.

“Армія має достатньо техніки, обладнання, підготовлених людей, технології і ресурси для порятунку – і військових, і цивільного населення в зоні бойових дій. Можна філософствувати про якість підготовки і мотивації, реальних і вигаданих, але військо здатне і має все потрібне. А при сьогоднішньому об’ємі втрат на фронті, на мою думку, відволікати народ України на те, що армія і так робить без волонтерства – фарс”, – вважає Хоттабич.

Він наголосив, що “ASAP Rrescue” – це проєкт, а не процес.

“Як кожен проєкт, він повинен відповідати вимогами життєздатності: мета, людські та фінансові ресурси, інновації, досягнутий вимірюваний результат, часові рамки… Ті, хто тверезо дивляться на події та об’єктивно оцінюють ситуації, чесні та вимогливі, без сумніву розуміють, що проєкт завершений”, – написав Ілля Лисенко.

“Мета – допомогти рятувати постраждалих під час воєнних дій на Донбасі. За звітами, які ми надали командуванню ЗСУ протягом 2014-2018 років, ми брали участь у понад 11 тисячах рятувальних операцій на евакуацій. Сміливо можна стверджувати – ціль досягнута. Ресурси – їх було цілком достатньо для досягнення мети (…). Інновації – в 2014-2018 рр. ми робили те, що армія не мала змоги виконати в повному обсязі, а ми із “ASAP Rrescue” маючи ресурси, мотивацію, техніку, технології і зв’язки вирішували краще за всіх. Збройні сили України зараз мають все для того, щоби не ризикувати цивільними волонтерами на звичайних авто в зоні бойових дій”, – наголосив Хоттабич.

Читайте також:
Фронтова волонтерка-парамедик, “Народний герой України” Ірина Митрофанова:
перемогти ворога і власну онкохворобу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна