Місто Володимир-Волинський хочуть перейменувати

 

У Володимирі-Волинському ініціюють перейменування міста. З назви хочуть прибрати частку “Волинський”.

Про це йшлося в четвер, 9 вересня, під час громадських слухань щодо повернення Володимиру-Волинському історичної назви “Володимир”.

Зі слів мера міста Ігоря Пальонки, питання повернення цієї назви піднімалося неодноразово.

“Особисто я переконаний, що місто, яке одним з перших отримало Магдебурзьке право, засновником якого був рівноапостольний князь Володимир, має повернути собі ім’я, яке носило протягом багатьох століть і яке зафіксовано в літописах часів Київської Русі”, – цитує мера його пресслужба.

За підсумками голосування більшість зареєстрованих учасників підтримали перейменування Володимира-Волинського. Тепер пропозиція буде винесена на найближче пленарне засідання міськради 1 жовтня.

Зазначимо, місто Володимир нарівні з Києвом, Черніговом і Переяславом є одним з найдавніших міст Київської Русі і, відповідно, України. Перша згадкою в “Повісті временних літ” датується 988 роком.

Читайте також:
У Хусті вулицю Терешкової перейменували на честь полеглого на фронті воїна 93 омбр Мирослава Мисли

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.