Рада заборонила проводити моніторинг готівкових переказів до ₴5 тисяч

 

У четвер, 9 вересня, Верховна Рада прийняла за основу та в цілому законопроєкт №5559, який уточнює суму грошового переказу, що підлягає первинному фінансовому моніторингу. Вона не має перевищувати п’яти тисяч гривень.

Як передає “Новинарня“, зміни до закону про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, підтримали 315 народних депутатів

Законопроєкт авторства “слуги народу” Ігоря Фріса уточнює розмір переказів готівкових коштів, які проводяться без дотримання вимог ідентифікації, визначаючи його в сумі, яка не перевищує п’ять тисяч гривень.

Натомість у чинній редакції закону цей розмір вказаний як сума, яка є меншою, ніж 5 тис. грн.

Тобто ті, хто має право на первинний фінмоніторинг, могли здійснювати його фактично під час проведення будь-якого грошового готівкового переказу.

Як відомо, первинний фінансовий моніторинг можуть проводити усі суб’єкти господарювання, які надають фінансові послуги (наприклад, оператори поштового зв’язку чи лотерейні оператори).

Читайте також:
Мін’юст дозволив автоматичне списання боргів із рахунків громадян: як це працюватиме

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна