Підготовка зустрічі глав МЗС держав “нормандського формату” триває, – Кулеба

 

Підготовка зустрічі міністрів закордонних справ країн “нормандського формату” триває. Дата заходу залежить від підтвердження участі в ній глави МЗС Росії Сергія Лаврова.

Як передає “Укрінформ” у четвер, 9 вересня, про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

“Підготовка зустрічі міністрів закордонних справ країн «нормандського формату» триває. Зараз наші французькі та німецькі колеги намагаються узгодити прийнятну для всіх дату. Я дуже сподіваюся, що Сергій Лавров підтвердить участь у цій зустрічі. Нам є про що говорити”, – сказав Кулеба.

Він поінформував, що вчора відбулася відеоконференція політичних радників лідерів “нормандського формату”.

“Тобто певний рух на нормандському треку відновився після завершення літа. Ми готові до цієї зустрічі міністрів якнайшвидше. Змістовно нам не потрібно готуватися, тому що ми у будь-який момент готові до цієї розмови. Головне, щоб Лавров наважився сісти за стіл переговорів і знайшов час у своєму насиченому графіку”, – зауважив глава української дипломатії.

Нагадаємо, наприкінці серпня очільник МЗС України Кулеба заявив, що наша держава з осені повернеться до спроб організувати саміт “нормандської четвірки”.

Востаннє лідери “нормандської четвірки” – керівники України, Німеччини, Франції і Росії – проводили зустріч 9 грудня 2019 року в Парижі.
Відтоді через пандемію контакти перейшли в онлайн-режим, але Росія відмовляється від проведення нового саміту навіть таким чином. Тим часом у “нормандському” форматі час від часу відбуваються тільки зустрічі політичних радників керівників, але через позицію Росії вони теж практично не дають конкретних результатів.

Читайте також:
До кінця каденції Меркель хоче організувати зустріч нормандської четвірки, – МЗС ФРН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна