В Україні планують створити окремий напрям спорту для ветеранів війни

 

У середу, 8 вересня, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №5526 “Про внесення змін до Закону України “Про фізичну культуру і спорт” щодо спорту ветеранів України”.

Як передає “Новинарня“, відповідне рішення підтримали 327 народних депутатів.

Так, згідно із пояснювальною запискою до документа, проєктом закону передбачається визначення на законодавчому рівні створення окремого напряму спорту – спорту ветеранів війни задля залучення ветеранів війни та членів їх сімей до занять певним видом спорту, їх участь у міжнародних та інших спортивних заходах, психологічній та соціальній адаптації через спортивну діяльність, підготовку збірних команд України з числа ветеранів війни та їх участь в міжнародних спортивних змаганнях.

Очікується, що реалізація законопроєкту в разі його ухвалення, як закону, дозволить створити умови для забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту ветеранів війни.

Читайте також:
В Україні створять електронний реєстр ветеранів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна