Окупанти в Сімферополі вивезли в невідомому напрямку ексчлена Меджлісу

 

У тимчасово окупованому Сімферополі російські силовики провели обшуки у колишнього члена Меджлісу Ельдара Менсеітова. Після цього чоловіка повезли у невідомому напрямку.

Про це в середу, 8 вересня, повідомили в правозахисниій громадській організації “Кримська солідарність”.

Відомо, що обшук відбувся у селищі Молодіжне ввечері 7 вересня.

Після “слідчих дій” його вивезли в невідомому напрямку.

“Вчора о 20:30 я, повертаючись, помітила біля свого будинку дві машини. Син і мама сказали, що стоять вони давно. Коли я спробувала подивитися номери, вони завелися і заїхали за кут, за бетонну огорожу”, – повідомили джерела громадській організації.

Є інформація, що ані Менсеітов, ані члени його сім’ї наразі на телефонні дзвінки не відповідають.

Адвокат Микола Полозов у коментарі “Крим.Реалії” повідомив, що Менсеїтов проходить як свідок у справі національного лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, якого судять в окупованому Криму заочно.

“Він був свідком у справі Ахтема Чийгоза (заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу – ред.), він був свідком захисту у справі Мустафи Джемілєва. Але подробиць я не знаю, де він був затриманий і де він зараз”, – зазначив Полозов.

Російські силовики публічно не коментують інформацію “Кримської солідарності”. Крим.Реалії намагаються дізнатися подробиці події.

Менсеїтов свідчив у “справі Джемілєва” 18 червня.

Нагадаємо, 3 й 4 вересня в окупованому Криму сталися масові затримання кримських татар. Київ назвав це реакцією Кремля на початок роботи “Кримської платформи” та вимагає негайно звільнити затриманих.

Читайте також:
Окупанти в Криму висунули Джелялу й братам Ахтемовим обвинувачення в диверсії. Меджліс реагує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна