Директоркою “Мистецького арсеналу” обрали Олесю Островську

доповнено

Перемогу в конкурсі на посаду генерального директора Національного культурно-мистецького та музейного комплексу “Мистецький арсенал” здобула Олеся Островська.

Про це в середу, 8 вересня, повідомила у фейсбуці журналістка Мирослава Барчук.

“Переможниця конкурсу на посаду директорки Мистецького Арсеналу Олеся Островська. підтримана одноголосно! Вітаємо!”, – написала вона.

Конкурсна комісія переобрала її на цю посаду вдруге й одноголосно.

Як зазначає Суспільне, голоси розподілилися наступним чином:

  • Ярослав Биструшкін – 0;
  • Ольга Босак – 0;
  • Алла Демура – 0;
  • Оксана Мельничук – 0;
  • Олеся Островська-Люта – одноголосно 9 голосів;
  • Михайло Кулиняк – 0.

Під час презентації програми, Островська наголосила, що місія “Мистецького арсеналу” – ставати інклюзивним і вільним середовищем.

В Арсеналі, на її думку, потрібно вивчати культурну спадщину, розвивати наскрізний різноплановий освітній компонент, інтегрувати різні культурні практики.

Також Арсенал “має бути інституцією, в якій важлива фізична присутність. Бо будівля – є культурної пам’яткою, і вона має бути серцем програмної діяльності. Все має крутитися навколо неї”.

Основні напрямки, які планує розвивати Олеся Островська – музейна та освітня робота, література та книжкова справа, сучасне мистецтво, театр.

Мета – закінчити ремонт та використовувати всі приміщення Арсеналу. Підтримувати ідею збільшення фінансування культурної сфери та Арсеналу зокрема, розвивати його команду. Запустити Музей сучасного мистецтва, розширити літературну, книжкову та театральну діяльність, розробити цифрову стратегію інституції.

За словами Островської, “Мистецький арсенал” уже подав до уряду заявку на збільшення бюджету у 2022 році до 1 мільярда гривень. Такі кошти потрібні з урахуванням початку ремонту та будівництва.

Читайте також:
Найвищу оцінку комісії із відбору директора “Мистецького арсеналу” отримав скандальний ексміністр культури Михайло Кулиняк

Олена Зеленська увійшла до складу ради “Мистецького арсеналу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна