До Ради внесли проєкт постанови про визнання ФСБ і генштабу РФ терористичними організаціями

 

У Верховній Раді України зареєстрували проєкт постанови про звернення Верховної Ради до Ради безпеки ООН про визнання Федеральної служби безпеки Росії та Головного управління Генерального штабу Збройних сил РФ терористичними організаціями.

Відповідний проєкт постанови зареєстрований під номером №6001 у вівторок, 7 вересня,  повідомляється на сайті парламенту.

Ініціаторами проєкту стали нардепи з фракції “Слуга народу” і групи “За майбутнє”.

“Наразі для України найбільша терористична загроза виникає не з огляду на тенденції розвитку міжнародного тероризму, а через агресивну політику Росії, спрямовану на дестабілізацію і дезінтеграцію нашої держави і пов’язану з цим організацію та підтримку диверсійно-терористичної діяльності квазідержавних утворень “ДНР” і “ЛНР”, а також організацій сепаратистського спрямування, на кшталт “Харківських партизан” тощо”, – йдеться в пояснювальній картці до документа.

Автори постанови переконані, що методи, які використовують окупанти на сході України і які керуються російськими кадровими військовими, “відповідають методам діяльності угруповань, визнаних терористичними низкою країн та міжнародних організацій”.

Зазначається, що метою і завданнями цього законопроєкту є захист національних інтересів України та її громадян, консолідація зусиль України із світовим співтовариством щодо впровадження міжнародних правових механізмів реагування на міжнародний тероризм з метою забезпечення міжнародного правопорядку та спроможності протистояти викликам з боку терористичних організацій.

“Проєктом пропонується звернутися до Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй, яка в сучасному світі виступає найпотужнішим у політичному відношенні суб’єктом координації зусиль світової спільноти з протидії тероризму, з метою визнання Федеральної служби безпеки Російської Федерації та Головного управління Генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації терористичними організаціями”, – йдеться в пояснювальній записці.

Читайте також:
У Раді пропонують визнати ХАМАС терористичною організацією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна