Держдеп США призначив відповідальну дипломатку за політику щодо України

 

Адміністрація президента Джо Байдена доручила кар’єрній дипломатці Робін Данніґан здійснювати нагляд за політикою щодо Центральної та Східної Європи в Державному департаменті.

Нову посаду вона обійняла 7 вересня, передає “Радіо Свобода”.

Відомо, що Данніґан з 2014 до 2017 року обіймала посаду заступника секретаря з питань енергетичної дипломатії в Бюро енергетичних ресурсів Державного департаменту. Тепер вона сприятиме формуванню політики щодо України, Білорусі та Молдови, а також Польщі, Угорщини та Чехії.

Останні три роки Данніґан працювала в посольстві США у Відні, спочатку на посаді заступника голови місії, а останнім часом – повіреного у справах в Австрії.

Данніґан була гучним критиком планів Росії побудувати газопровід «Північний потік-2» до Німеччини по дну Балтійського моря, що позбавить Україну близько 2 мільярдів доларів на рік.

Адміністрація Байдена та Німеччина досягли у липні домовленостей, які мають на меті допомогти Україні подолати економічні наслідки, пов’язані з завершенням будівництва «Північного потоку-2».

Читайте також:
Посол Маркарова застерегла Раду від наміру просити США про статус основного союзника поза НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна