У МОЗ повідомили, коли в Україні можуть запровадити новий локдаун

 

В Україні в листопаді 2021 року можуть посилити карантинні заходи та ввести локдаун у випадку погіршення епідеміологічної ситуації.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Ігор Кузін, передає ВВС у понеділок, 6 вересня.

“За тим сценарієм, за яким ми зараз рухаємось, новий локдаун можуть ввести орієнтовно у листопаді”, – заявив Кузін.

Водночас, за його словами, якщо українці будуть робити щеплення, дотримуватися соціальної дистанції, локдаун можна буде відтягнути на грудень-січень або зовсім не допустити.

За словами Кузіна, якщо епідеміологічна ситуація значно погіршиться, то жорсткі карантинні обмеження по всій країні можуть ввести на національному рівні.

На питання, який з регіонів стикнеться з цим першим, головний санітарний лікар відповів, що наразі погіршення є в усіх регіонах, але поки що найбільше страждають східні і західні регіони України. Там фіксують дещо більше хворих, ніж в інших областях.

Читайте також:
В Україні офіційне число померлих від COVID-19 з початку пандемії сягнуло 54 тисяч

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна