Перед візитом Зеленського до США правоохоронці закрили справу проти Порошенка, яку відкрили за заявою Коломойського, – адвокат

 

Адвокати п’ятого президента і лідера “Євросолідарності” Петра Порошенка заявили, що справу проти нього “терміново закрили” перед поїздкою президента Володимира Зеленського до США.

Про це в понеділок, 6 вересня, повідомляє пресслужба політсили.

За словами адвоката Ігоря Голованя, кримінальне провадження, зареєстроване за заявою олігарха Ігоря Коломойського, “закрили буквально синхронізовано з вильотом президента Зеленського до США”.

“Суть цього наклепницького кримінального провадження за заявою Коломойського полягала в тому, що він звинувачував п’ятого президента України Петра Порошенка і керівництво тодішнього Нацбанку України, Гонтареву і Рожкову, в тому, що вони „заважали господарській діяльності“ Коломойського, „вишукували і розкривали комерційну таємницю“ Коломойського, „зловживали владою і службовим становищем“, — заявив Головань.

Адвокат сказав, що провадження зареєстрували за участю Печерського суду і розслідували понад рік, а закрили “саме перед приземленням президента Зеленського в США”. Захист Порошенка стверджує, що Зеленський нібито хотів уникнути питань, які б викликало активне провадження в США.

“Тому “незалежні” правоохоронні органи, які нам багато разів наголошували, що ні офіс президента, ні особисто Володимир Зеленський не має жодного впливу, таким чином синхронізувалися. І у нас тепер є ще один шматочок цього пазла”, — додав адвокат Ілля Новіков.

В офісі президента поки не прокоментували заяви захисту Порошенка.

Читайте також:
“ЄС”: нападникам на Порошенка заплатили по $100, це вирок владі Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна