ЦВК не зареєструвала агента ФСБ Едуарда Коваленка кандидатом у нардепи на Херсонщині

 

Колишнього лідера УНА та проросійської партії “СПАС” Едуарда Коваленка, якого СБУ називала агентом ФСБ на прізвисько “Джигурда”, не зареєстрували кандидатом у народні депутати по 184-му округу в Херсонській області.

Про це повідомляє місцевий сайт “Мост“.

За інформацією видання, на засіданні Центральної виборчої комісії у п’ятницю, 3 вересня, Коваленку відмовили в реєстрації на позачергових виборах.

Причиною відмовила стала інформація МВС, згідно з якою Коваленко був засуджений, помилуваний президентом, і судимість його не погашена.

Нагадаємо, 9 квітня ЦВК призначила на 31 жовтня проміжні вибори народного депутата у 184-му одномандатному окрузі. Обраний у цьому окрузі на чергових виборах нардеп Ігор Колихаєв (“За майбутнє”) 15 листопада 2020 року був обраний міським головою Херсона, після чого склав повноваження нардепа.

Як писала “Новинарня“, в січні 2021 року Служба безпеки України затримала мешканця Херсонщини ,  заявивши, що він “входить до агентурного апарату ФСБ РФ та афілійований до так званого “МДБ ЛНР”.

Цим затриманим був Едуард Коваленко з міста Генічеськ — колишній голова партій УНА і “СПАС”, який уже відбував тюремний термін за антидержавну діяльність, був “обміняний” в ОРЛО, провадив “громадську діяльність” в окупованому Луганську та в серпні 2020 року повернувся на Херсонщину. У Генічеську він відновив політичну активність в інтересах РФ.

“У межах розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби встановили, що у січні 2021 року через закритий канал зв’язку агент за грошову винагороду отримав від кураторів завдання сприяти поширенню штучно спровокованих масових протестів і, зокрема, так званого «тарифного майдану». Метою була дискредитація органів державної влади та дестабілізація ситуації в країні. Для цього він вже організував низку протестних заходів”, – повідомила тоді СБУ.

Читайте також:
ЦВК зареєструвала першого кандидата на довибори до Ради

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна