“Обстрілюють за українську позицію”. Як потерпає пані Наталя із прифронтового села Травневе

 

Наприкінці серпня (26-го і 28-го числа) російські окупанти двічі обстріляли з автоматичних станкових гранатометів цивільну інфраструктуру селища Травневе, що поруч з окупованою Горлівкою в Донецькій області.

Обидва рази “прилетіло” у двір та будинок пані Наталі – місцевої мешканки, яка підтримує Україну.

У Травневому вона чи не єдина, хто має чітко виражену проукраїнську позицію і не приховує її, озвучує в інтерв’ю журналістам.

Наталя вважає, що часті обстріли її оселі можуть відбуватися за наводкою сусідів, з якими в неї “розходяться точки зору”.

Військові механізованої бригади ЗСУ, яка стоїть поруч із Травневим, говорять, що по хаті Наталі б’ють практично “прямою наводкою”. На щастя, наразі руйнування невеликі, і сама Наталя не постраждала. Але після другого обстрілу з АГСа командир віддав жінці бронежилет.

Пані Наталія дякує Збройним силам України за захист і вимагає від Путіна забрати російські війська з Донбасу.

Новинарня” підготувала відео на основі матеріалів про обидва обстріли Травневого та інтерв’ю пані Наталі.

Відео вбудоване на початку цієї публікації.

Фото:

Постраждалий будинок 26 серпня 2021

Руйнування від обстрілу 26 серпня 2021

Пані Наталя під час розмови з журналістами та військовими

Нагадаємо, до листопада 2017 року селища Гладосове і Травневе, що прилягають до селища Зайцеве на Горлівському напрямку, входили до так званої “сірої зони”. Де-факто східну частину Травневого контролювали бойовики “ДНР”.
Надалі підрозділи Збройних сил України “покращили тактичне положення з метою поліпшення умов спостереження за противником і ведення оборонного вогню у відповідь на провокативні обстріли російсько-окупаційних військ”. Зокрема, з 21-го на 22 листопада 2017 року підрозділи 54-ї механізованої бригади з приданим 24-м батальйоном “Айдар” увійшли до Травневого, взяли під контроль Гладосове та ще кілька стратегічних висот. Відтоді Травневе і Гладосове контролюються українськими військами.

Читайте також:
Окупанти обстріляли з гранатомета житловий сектор Травневого. ФОТО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.