У Латвії депутат відмовився показати результат COVID-тесту і зірвав перше за 1,5 року очне засідання Сейму

 

Опозиційний латвійський депутат Алдіс Гобземс зірвав перше за півтора року очне засідання Сейму, бо відмовився показати негативний результат тесту на COVID-19.

Про це в четвер, 2 вересня, інформує сайт Delfi.

Коли депутати повернулися в зал після першої перерви, з’ясувалося, що лідер партії “Закон і порядок”, опозиціонер Алдіс Гобземс відмовляється показати негативний результат тесту на коронавірус. Тому його колеги були змушені перейти на віддалений формат роботи.

Спікерка Сейму Інара Мурнієце двічі оголошувала технічні перерви через відмову Гобземса пред’явити результат тесту.

Втретє вона сказала, що є депутат, який, ймовірно, не хоче, щоб Сейм працював очно. А тому парламент переходить на віддалений формат роботи – на платформу e-saeima.

Гобземс стверджував, що має з собою документ про негативний ковід-тест.

Але депутат вважає, що ніхто не може зобов’язати його показувати цей тест кому-небудь у Сеймі. На думку Гобземса, ніхто не може заборонити йому, депутатові, брати участь в засіданнях.

Він з’явився в залі – не показавши тест – тільки після перерви. У першій частині засідання – з 9:00 до 10:30 – Гобземс не був зареєстрований. Його відсутність дозволила очно виступити перед депутатами президенту Латвії Егілсу Левітсу.

При цьому опозиціонер в соцмережах опублікував документ, що підтверджує негативний результат тесту.

Читайте також:
Заклики не носити маску – це прояв гібридної війни, – президент Латвії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна