Посадовців Укрзалізниці викрили на спробі привласнення ₴3 млн

 

Двох посадовців АТ “Укрзалізниця” і директора приватного підприємства викрили на підробці офіційної документації та спробі привласнення 3 млн грн.

Про це інформує пресслужба Національної поліції України.

“Слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України за оперативного супроводження співробітників Служби безпеки України за процесуального керівництва офісу генерального прокурора викрили злочинну схему розтрати бюджетних коштів службовими особами АТ «Українська залізниця» та службового підроблення”, – ідеться у повідомленні.

У 2019 році посадовець виробничого підрозділу “Конотопська дистанція колії регіональної філії “Південно-Західна залізниця” за попередньою змовою з інженером виробничого підрозділу і директором приватного підприємства склали завідомо неправдиві офіційні документи, щоби привласнити три мільйони гривень.

Зловмисники намагалися провести ремонті роботи за необґрунтовано завищеними цінами.

Проте на кошти накладений арешт, трьом зловмисникам повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 (закінчений замах на привласнення чи розтрату майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Їм може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також:
У Києві ДБР викрило розкрадання 3,6 млн грн під час будівництва діагностичного центру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна