Джо Байден відвідає Україну, – глава МЗС

 

Українські дипломати працюють над підготовкою візиту президента США Джозефа Байдена до України.

Про це на тлі офіційного візиту президента Володимира Зеленського до США повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

В ефірі телеканалу “Україна 24” в середу, 1 вересня, Кулеба заявив, що дата візиту Байдена наразі невідома, проте він обов’язково відбудеться, і Джо Байден відвідає Україну під час перебування на посаді глави Білого дому.

“Ми працюємо над зворотним візитом. Я переконаний, що за часи свого президентства Джо Байден відвідає Україну, оскільки наша країна дуже важлива для нього і є дуже важливим пріоритетом зовнішньої політики США. Зараз ми до них, потім вони до нас”, – сказав Кулеба, якого цитує інформагенція “Інтерфакс-Україна“.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський та його дружина Олена разом із численною делегацією прибули з робочим візитом до Вашингтона 31 серпня на запрошення президента США Джозефа Байдена. Програма візиту розрахована на декілька днів і охоплює низку міст на Східному та Західному узбережжі США. Передбачено низку важливих зустрічей з американськими чиновниками, підписання представниками України та США низки документів. Зустріч Зеленського із Байденом після двох перенесень запланована на 1 вересня.
Джозеф Байден востаннє відвідував Україну в січні 2017 року, перебуваючи на посаді віцепрезидента США.

Читайте також:
Зеленський у США провів переговори з главою НАСА і міністром енергетики

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна