Італія змінила правила в’їзду для українців

 

Уряд Італії змінив правила в’їзду з країн категорії D, дозволивши в’їзд вакцинованим мандрівникам без карантину.

Як передає “Новинарня” у вівторок, 31 серпня, відповідна інформація розміщена на карті Міністерства закордонних справ України.

До цієї категорії належить і Україна.

З 31 серпня українці можуть їхати в Італію без обов’язкового п’ятиденного карантину за наявності негативного результату ПЛР-тесту або антигенного тесту, а також “зеленого” сертифікату (Green Pass) європейського зразка про завершення повного курсу вакцинації однією із затверджених Європейським агентством з лікарських засобів вакцин: Pfizer, Johnson and Johnson, Moderna, AstraZeneca.

У разі відсутності зазначених вище сертифікатів, громадяни можуть в’їхати до Італії, але вони повинні: самоізолюватися протягом п’яти днів, активуючи місцеві процедури нагляду за здоров’ям, повідомивши про це місцеві органи охорони здоров’я; пройти тест після завершення встановленої самоізоляції.

Діти віком до шести років звільняються від вимоги тестування, але все одно повинні самоізолюватися, за наявності такої необхідності.

Ці правила в’їзду діють до 25 жовтня.

Читайте також:
Чехія дозволила в’їзд вакцинованим українським туристам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна