Справа затриманого на Луганщині підривника – агента ФСБ РФ пішла до суду

 

За матеріалами контррозвідки Служби безпеки України на Луганщині до суду передано справу щодо бойовика, який за завданням ФСБ РФ готував терористичний акт на території України. Його ціллю був провідний фахівець з розробок перспективних зразків військової техніки і озброєння для Збройних сил України.

Про це 31 серпня повідомляє пресслужба ГУ в СБУ в Донецькій та Луганській областях.

“У ході досудового розслідування слідчі СБУ задокументували, що зловмисник в’їхав на підконтрольну територію нашої держави з РФ та за завданням спецслужби країни-агресора планував підірвати автомобіль з військовим спеціалістом. Для цього він хотів використати саморобний вибуховий пристрій.
За наявними даними, ліквідація громадянина України мала бути помстою російських спецслужб через його свідчення в одній зі справ СБУ. А саме – у провадженні про викриту у лютому 2021 року агентурну мережу ФСБ РФ (її завданням було отримання і передача представникам російської спецслужби інформації з обмеженим доступом в оборонній сфері)”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури слідчі СБУ зібрали достатні докази вчинення викритим агентом ФСБ РФ правопорушень, передбачених трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 1 ст. 258 (терористичний акт), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі.

Затриманого контррозвідкою СБУ агента російської спецслужби судитимуть у Сєвєродонецьку.

Бойовик після затримання. Архівне фото пресцентру СБУ

Як інформувалаНовинарня“, 7 червня 2021 року СБУ повідомила про затримання завербованого ФСБ Росії терориста “ЛНР” під час спроби скоїти теракт у Сєвєродонецьку – підірвати авто із військовим фахівцем.
Колишнього бойовика “ЛНР” затримали під час закладання вибухового пристрою в автомобіль.

Читайте також:
СБУ викрила агентуру спецслужб РФ, яка планувала дискредитувати Кримську платформу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна