ООН звернулася до РФ через зникнення людей в окупованому Криму

 

В Організації Об’єднаних Націй закликали Російську Федерацію припинити незаконну практику насильницьких зникнень людей в окупованому Криму, а також показати прогрес у встановленні зниклих громадян на сході України з 2014 року.

Про це інформує пресслужба Моніторингової місії ООН з прав людини в понеділок, 30 серпня.

Так, місія задокументувала 43 випадки насильницьких зникнень у Криму.

“39 чоловіків і чотири жінки стали жертвами викрадень. Вони також піддавалися тортурам і жорстокому поводженню з метою змусити їх давати показання проти себе або інших осіб, а також в якості помсти за їх політичну приналежність чи позицію. 11 чоловіків все ще залишаються зниклими безвісти”, – йдеться в повідомленні.

ООН також нагадала про зниклих без вісти в ОРДЛО.

“Ми також закликаємо забезпечити прогрес у встановленні долі всіх осіб, зниклих без вісти на сході України з 2014 року, а також надати засоби правового захисту їх сім’ям”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, за даними МЗС України, зниклими безвісти на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей вважаються 258 осіб, в тому числі 67 військовослужбовців і резервістів, а в Криму – 44.

Читайте також:
На окупованому півострові знайшли мертвим ще одного кримського татарина, який зник понад місяць тому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна