На квартиру депутатки Устінової наклали арешт через позов поліцейського чина, який називав її “тупою вівцею”

 

Виконавча служба Вінниці наклала арешт на квартиру народної депутатки від партії “Голос” Олександри Устінової й оголосила в розшук її автомобіль через нібито несплату “відшкодування завданої моральної шкоди” високопосадовцю Головного слідчого управління поліції Євгенові Шевцову.

Про це повідомила сама Устінова у фейсбуці.

“На мою квартиру наклали арешт, а машину оголосили в розшук. Такі собі будні депутата
І якщо що – це не першоквітневий жарт, а новий “привіт” від нашої нової “реформованої” поліції”, – написала депутатка.

За словами Устінової, арешт накладено у зв’язку з тим, що, відповідно до рішення Печерського районного суду, вона повинна сплатити майже 80 тисяч гривень компенсації за завдану моральну шкоду заступнику начальника Головного слідчого управління поліції Євгенові Шевцову.

При цьому сама депутатка стверджує, що про відповідне рішення Печерського райсуду не знала, доки їй не прийшло повідомлення про відкриття виконавчого провадження в додатку “Дія”.

Фото: ФБ Олександра Устінова

У березні 2020 року на сторінці Шевцова у фейсбуці з’явився допис з образами на адресу Устінової. Серед іншого, автор допису називав її “тупою вівцею, мавпою, бродячою живністю та розумово відсталим опудалом”, на що народна депутатка відповіла, що така людина недостойна звання офіцера.

Пост з образами на адресу депутатки на сторінці поліцейського чиновника з’явився після того, як Устінова ініціювала звернення 50 парламентаріїв до тодішнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою провести службове розслідування, пов’язане з активами сім’ї Шевцова. Приводом для цього звернення стало розслідування журналістів “Бігус.Інфо”, які з’ясували, що дружина слідчого отримала в подарунок нежитлові приміщення в центрі Києва площею понад 500 квадратних метрів.

Проте інформацію про незаконне збагачення, за словами Устінової, в МВС не перевіряли. Натомість після піврічного розслідування внутрішня безпека поліції заявила, що Шевцов “не писав” образливого допису, бо його сторінку у фейсбуці нібито зламали.

“Так от, замість розслідувань внутрішньої безпеки [щодо незаконного збагачення] наш реформований поліцейський подав 6 судових позовів проти мене, бо як це так – я написала, що така поважна людина не може мати звання офіцера!” – заявила нардепка.

Устінова також повідомила, що повідомлення про виконавче провадження в додатку “Дія” їй прийшло у липні. При цьому саме з нього вона дізналася, що суд, який зобов’язав її виплатити Шевцову “моральну компенсацію”, відбувся ще в лютому.

Читайте також:
Біля ГУ Нацполіції Київщини відкрили пам’ятник, схожий на його начальника Нєбитова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна