“Символічно, що в день 30-річчя Незалежності”: у Токіо відкрилися Паралімпійські ігри-2020

 

У вівторок, 24 серпня, в столиці Японії Токіо відбулася урочиста церемонія відкриття XVI літніх Паралімпійських ігор, які триватимуть до 5 вересня 2021 року.

Через протиепідемічні обмеження у зв’язку з пандемією коронавірусу глядачів на Національний олімпійський стадіон не пустили, повідомляє DW.com.

Тож імператор Японії Нарухіто оголосив про відкриття Паралімпіади-2020 за фактично порожніх трибун. На стадіоні, який розрахований на 68 000 місць, були присутні приблизно 3 400 паралімпійців та представників команд.

“Коронавірусними” правилами змагань майже всі заходи цих Паралімпійських ігор будуть закриті для відвідувачів.

Основною темою для церемонії відкриття було обрано концепт We Have Wings (у перекладі з англійської – “Ми маємо крила”). За словами організаторів, цю тему обрано для того, щоб підвищити обізнаність щодо мужності паралімпійців, які намагаються “розправити крила незалежно від того, звідки дме вітер”.

Прапороносцями збірної України на церемонії відкриття були плавці Єлизавета Мерешко та Віктор Смірнов.

Загалом на Паралімпійських іграх-2020, які через пандемію були перенесені на 2021 рік, Україну представлятимуть 143 спортсмени. Вони змагатимуться у 15 видах спорту.

“Дуже символічно, що XVI літні Паралімпійські ігри розпочнуться в День 30-річчя Незалежності України та у 25-річчя з дня завоювання першої золотої паралімпійської медалі національною паралімпійською збірною командою України!” – відзначили в Національному паралімпійському комітеті.

Найбільша кількість українських паралімпійців виступатиме у плаванні та легкій атлетиці – 40 і  32 спортсмени відповідно. Також українські атлети змагатимуться у веслуванні, фехтуванні на візках, настільному тенісі, пауерліфтингу, дзюдо, голболі, кульовій стрільбі, паратриатлоні, параканое, тхеквондо, стрільбі з лука, бадмінтоні й велоспорті.

Девіз нинішньої Паралімпіади – United by emotion (“Об’єднані емоцією”). Девіз національної паралімпійської збірної команди України – “Ваша підтримка – наша перемога!”

Загалом на Паралімпіаді-2020 змагатимуться представники 168 країн світу у 22 видах спорту.

Читайте також:
Більшість медалей України на Олімпіаді здобули спортсмени ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна