ФСБ затримала українця в Тулі за підозрою у шпигунстві

 

Російська Федеральна служба безпеки затримала в місті Тула громадянина України, який, за даними спецслужби, буцімто збирав секретні відомості про новітні зразки зброї за завданням української розвідки.

Про це російська державна інформагенція ТАСС повідомила в понеділок, 23 серпня, з посиланням на Центр громадських зв’язків ФСБ.

“Федеральною службою безпеки в Тулі затриманий на місці злочину громадянин України, який збирав відомості, що становлять державну таємницю, щодо новітніх зразків озброєння і секретну технічну документацію до них”, – ідеться в повідомленні.

За даними ФСБ, “іноземець за завданням розвідувальних служб України здійснював пошук працівників російських оборонних підприємств з числа секретоносіїв”.

“Його цілями були вербувальна розробка росіян і отримання від них охоронюваних законом відомостей про перспективні розробки в галузі стрілецького озброєння”, – повідомили в ФСБ.

Спецслужба повідомляє про порушення кримінальної справи за ст. 276 Кримінального кодексу Росії (“Шпигунство”).
Затриманому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 20 років. У ФСБ повідомили, що слідчі дії тривають.

Додамо, що Тулу в Росії називають “містом зброярів”. Будівництво казенного збройного заводу в цьому місті розпочалося після рішення царя Петра І в 1712 році.

Читайте також:
СБУ викрила шпигунську мережу ФСБ, до якої входили ексспецпризначенці військової розвідки України. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна