Меркель в Києві відповіла, чому не бере участь в саміті Кримської платформи

 

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель в Києві відповіла, чому не візьме участь в саміті Кримської платформи, який відбудеться за день – в понеділок, 23 серпня.

Про це канцлер розповіла в неділю, 22 серпня в Києві, під час спільного із президентом України  Володимиром Зеленським брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи не є її відсутність на саміті свідченням того, що вона, мовляв, хоче чимсь догодити Росії.

“Ні, це не свідчить про це. Я щойно сказала чітко, що анексію Криму ми вважаємо порушення міжнародного права. Мені зі своїм візитом, який відбувається близько до Кримської платформи, йдеться про те, щоб мати можливість обговорювати питання Мінських домовленостей і нормандського формату. І це, напевно, такий прощальний візит мій – в якості федерального канцлера я вже не приїду. Тому ми говорили про те, що на Кримську платформу приїде міністр закордонних справ. Але те, що наш міністр (закордонних справ – Н.) не приїде, не пов’язано з нашими відносинами з Росією, а з тим, яка ситуація сталася зараз в Афганістані. Тому ми зараз відправляємо сюди нашого міністра енергетики та економіки, який має такий же ранг як і міністр закордонних справ”, – прокоментувала Меркель.

Нагадаємо, канцлер ФРН Ангела Меркель прибула до Києва з офіційним візитом у неділю, 22 серпня.

Як писала “Новинарня“, раніше свого представника на першому саміті Кримської платформи замінили також Сполучені Штати Америки: замість міністра транспорту Пітера Буттіджеджа делегацію США на саміті очолить міністерка енергетики США Дженніфер Ґренголм.

Читайте також:
Зеленський нагородить Меркель Орденом Свободи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна